Big Minds Unschool = Melanie Hayes

Melanie Hayes Melanie Hayes

Dr. Melanie Hayes (California, USA) heeft een grote passie: een wereld creëren waar hoogbegaafde en 2e (twice exceptional) mensen begrepen, gesteund en erkend worden voor hun unieke gaven. Ze is gepromoveerd op onderwijsmanagement met als specialisatie hoogbegaafdheid, uitzonderlijke hoogbegaafdheid en twice-exceptional kinderen en studenten.

Dr. Hayes is een Gifted Homeschoolers Forum Board Member en een SENG Parent Facilitator.  Ze heeft Big Minds opgezet, een school voor 2e kinderen, waar ze kunnen leren zonder grenzen terwijl ze gesteund en begeleid worden in hun cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Je kunt zien wat ze doet op haar bijzondere school via de website Big Minds Unschool, of je kunt haar blog lezen op https://drmhayes.com/, en haar boek is te bestellen op Amazon “We Tried Normal”.

 

Charlotte Visch = Gifted Children Therapist

Charlotte Visch (Amsterdam, the Netherlands), heeft een eigen Kindertherapie-praktijk (Child Consult) in Amsterdam. Naast haar werk als Integratieve Kindertherapeut doceert zij aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, verzorgt lezingen en studiedagen aan leerkrachten, psychologen, orthopedagogen en maatschappelijk werkers . Zij is initiator van tal van nascholingen, o.a. de opleiding tot Integratieve Happy Coach in het basisonderwijs. Haar doel en missie: Gelukkige kinderen in een Gelukkige wereld.

 

Paula Prober = a RainForestMind

paula prober photo

Paula Prober (Oregon, USA) ontwikkelde de analogie van de ‘RainForest Mind’, omdat het label ‘hoogbegaafd’ vaak controversieel en verwarrend kan zijn. Veel slimme mensen zien zichzelf niet als hoogbegaafd, of weten dat niet van zichzelf.

“Als de analogie je aanspreekt, hoop ik dat mijn blog je beter zal helpen om jezelf beter te begrijpen.  Jouw complexe, creatieve, sensitieve, gepassioneerde en intelligente zelf. En dat mijn ideeen je zullen helpen om te leven als het regenwoud, veelsoortig, vol leven, in balans, vrede, pracht en schoonheid; en ter ondersteuning all wezens op deze planeet”.

Hier kun je het boek van Paula Prober bestellen: A Rainforest Mind